RINGKØBING

Ringkøbing er en gammel købstad som ligger 9 kilometer fra Søndervig. Byen blev i 2007 kåret som Europas Lykkeligste by.

Tag cyklen og cykel langs Danmarks Ældste Cykelsti langs fjorden hvor du passerer Gammelsogn Kirke, beliggende tæt ved Ringkøbing Fjord.

Kirkens tætte placering ved fjorden skyldtes, at før Klitboerne, på landtangen mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet, fik deres egne kirker, sejlede de, eller når fjorden var tilfrosset, skøjtede de over fjorden for at deltage i de kirkelige handlinger.

 

Information

Gammelsogn Kirke menes at være færdigbygget cirka år 1170 med kor og skib. Kirken er opført af granitkvadre oven på en dobbeltsokkel. Tårnet er overvejende bygget af munkesten og er en middelalderlig tilbygning. Det tjente førhen som sømærke. Interessante kalkmalerier fremkom ved en hovedistandsættelse 1968-1969. Døbefond og alterbord er i granit og fra kirkens første tid. Altertavlen er sen renæssance, malerierne i sidefeltet og i topstykket er fra 1700 tallet. I koret står en degnstol fra år 1635.

Vidste du at den Danmarkskendte arkitekt, Martin Nyrop, er født og opvokset på præstegården på Holmsland. Den bedst kendte af hans bygningsvæker er Københavns Rådhus. Du finder en statue af ham først på højre side, som du kører ind i Kloster by.

Parker cyklen på Torvet og tag et kig på den gamle købstad. Sæt dig måske ved Hotel Ringkøbing og nyd en fadøl – måske spilles der jazz (lørdag) og lad børnene stikke over i Vaffelboden og køb en soft ice af Uli… Eller køb en pølse ved pølsevognen.

Gå så en tur ned af Vester Strandgade til havnen. På vejen møder du sculpturen “Den fede dame”.  Gå mod venstre til lystbådhavnen, nyd stemningen i “Høvdingebyen” de små redskabshuse hvor der ordnes garn.

Tag på oplevelse i de brolagte gader med de hyggelige huse inden du drager retur mod Søndervig, og overvej måske at slå et slag forbi Ringkøbing bymuseum.

Ringkøbing

Ringkøbing