Initiativer

Initiativer

Søndervig Beboerforening arbejder med flere initiativer i Søndervig

Søndervig Beboerforenings initiativer spænder bredt – lige fra kystsikring og naturbevarelse over udbuddet af aktiviteter, til kulturelle tilbud i området.

 

Lalandia i Søndervig – følg projektet her:

 

Udviklingsplaner for Søndervig og Hvide Sande

De strategisk-fysiske udviklingsplaner for Søndervig og Hvide Sande blev godkendt af byrådet maj 2020.

Udviklingsplanerne blev  udarbejdet for at imødekomme et stigende antal turister, et voksende tryk på trafikken – og for at sikre, at Søndervig bliver en hel by og f.eks. ikke ’vender ryggen til’ det kommende feriecenter med badeland, hotel og sommerhuse på østsiden af Houvig Klitvej. I Hvide Sande skal der fortsat være plads til industri og fiskeri side om side med turismeerhvervet, men mens industrihavnen og slusen er centrum i Hvide Sandes identitet, har byen også mange andre kvaliteter, som kan bringes i spil.

Læs mere her: https://www.rksk.dk/om-kommunen/projektsider/udviklingsplaner-for-soendervig-og-hvide-sande

Information fra Beboerforeningen om den mulige
havvindmøllepark Vesterhav syd

Søndervig Beboerforening vil give sine medlemmer mulighed for at holde sig oplyst om mulige forandringer i Søndervig der kan påvirke området og dets beboere. I øjeblikket handler det for eksempel om Havvindmølleparken Vesterhav Syd der muligvis skal opføres ud for kysten mellem Søndervig og Hvide Sande.

Læs mere på www.stopvesterhavsyd.dk

 

Her kan interesserede læse VVM-redegørelsen for Vesterhav Syd

VVM-redegørelse Havvindmøllepark

Visualisering af Havvindmølleprojektet

Det kan være svært for de fleste at se for sig hvordan den foreslåede Havvindmøllepark vil tage sig ud set fra stranden i de berørte områder. Her under kan man klikke sig til en animation der visualisere projektet og den påvirkning det har på området.

Visualisering

Kystsikring – Klitterne kalderInitiativer

Vesterhavet er smukt og vildt. Det kan nydes året rundt og er en central del af hvad der vores område fantastisk. Vesterhavet er også voldsomt og dets påvirkning på kysten er synligt for det blotte øje hvert eneste år. Søndervig Beboerforening er opmærksom på arbejdet med at sikre kysten og har også bidraget med arrangementer hvor klitterne tilplantes.

Velkommen til vestkysten – beskyt klitterne

  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev