Havet

Med Søndervigs placering midt på vestkysten er badebyen den perfekte port til Vesterhavet for de titusindvis af gæster der året rundt ligger vejen forbi.

Om man bor i sommerhus eller bare er på besøg ved Vestkysten en enkelt eftermiddag så søger man til havet. For at trække havluften ned i lungerne, skue ud i horisonten, slå smut på overladen eller bare lade vandet løbe mellem fingrene.

 

Information

Vesterhavet er nedarvet i Vestjyllands DNA. Det kan høres på kilometers afstand og de mange fisk og skaldyr der bliver serveret på restauranter og spiseborde langs hele kysten får deres råvarer fra de fiskekuttere der hver dag sejler ud fra Hvide Sande eller en af de andre havne langs kysten.

Havet er en del af hverdagen i Vestjylland, det påvirker vejret, sender havgus ind over land og hylder det i en kold tæt tåge. Havsaltet i luften får metal til at ruste, hvilket tydeligt ses på cykler, tørrestativer og lægger en salt smag på læberne som man kan smage på vej hjem fra stranden.

Vesterhavet ved Søndervig er et besøg værd året rundt. Når solen bager og man kan soppe og bade i bølgerne, når det blæser vildt og bølgerne æder sig ind i kysten eller bare når man har brug for at mærke blæsten i håret og nyde naturen med familien.

Havet