LYNGVIG FYR

Mange har besøgt Vestkysten og Søndervig har besteget de i alt 228 trin for at nå toppen af Lyngvig Fyr der med sine 53 m over havet giver en fremragende udsigt over Vesterhavet, Ringkøbing Fjord og i det fjerne Ringkøbing, Søndervig og Hvide Sande.

De fleste har tager turen en varm sommerdag, hvor man får sved på panden og nyder den friske brise når næsen stikkes frem gennem lågen øverst oppe. Isen fra cafeen i fyrmesterboligen er en perfekt måde at slutte turen på.

Om foråret og efteråret er det en anden og lidt mere dramatisk oplevelse. Selvom efteråret og foråret kan vise sig fra den milde side er det den tykke frakke, huen og hætten ned om ørene, hvis man skal til tops i fyret. Alligevel er det turen værd. For på trods af og på grund af rusk og blæst kan man nu se, føle og smage – det vilde Vesterhav. Jernkysten – grunden til at fyret i sin tid blev bygget.

 

Information

Skummende hav, bølger, sand på huden og salt på tungen. Sådan kan Vestkysten også opleves om ikke ude på platformen, så gennem de smukke vinduer langs trappespiralen. Cafeen i fyrmesterboligen er et ligeså velkomment syn efter turen som den er om sommeren – dog med en varm kop kaffe eller kakao på menuen i stedet for isen.

Mens man får varmen kan man se sig omkring i den flotte udstilling om Jernkysten og de mange strandinger, redningsaktioner og triste skæbner.

Lyngvig Fyr har ofte spændende aktiviteter, rundture i klitlandskabet med naturvejledere, kryb kravl og blomster, naturlegeplads, udstillinger og sjov på stranden for både børn og voksne.

Lyngvig Fyr har åbent fra februar til november  – bliv ikke snydt for oplevelsen af det vilde Vesterhav ved Søndervig.

Lyngvig Fyr

Lyngvig Fyr