HUNDE

VELKOMMEN MED HUND

Søndervig er glade for gæster – også deres firbenede venner og rundt om ved butikkerne er der vandskåle til de tørstige vovser når de har været en rask tur ved havet og i nogle af dem er hunden endda velkommen indenfor. Ved Meny Søndervig kan man også besøge hundebaren, hvor der med sikkerhed findes noget at drikke.

 

Information

Hundevenlige feriehuse

Mulighederne for at leje et feriehus eller hotelværelse, hvor hunden er velkommen, er gode, så tag endelig hunden med. Tjek dog for en sikkerheds skyld, om den må være i det hus, I har kig på.  Derfra kan hunden flytte med ind, måske med sin egen kurv, og kan føle sig hjemme sammen med familien. Og ingen har grund til dårlig samvittighed. Søndervig byder nemlig på masser af muligheder for lange gåture og sjove oplevelser i det fri for både hund og ejer.

Slip hundene fri på stranden

De brede, hvide sandstrande er skønne tumlepladser i vinterhalvåret fra 1. oktober til 31. marts. I det tidsrum behøver hunden nemlig ikke at være i snor på stranden, når blot du er sikker på, at du kan kalde den til dig. Der er dog være visse strande, hvor hunde altid skal være i snor – og også enkelte områder, hvor der af hensyn til sårbar flora og fauna slet ikke må komme hunde. Læg derfor mærke til skiltning på stedet.

Læs op på Naturstyrelsens regler for færdsel med hund i naturen

Gode råd og regler for hundeejere

Nogle børn og voksne er bange for hunde, så selvom du ved, at din hund bare gerne vil hilse på og snuse lidt, skal du huske at være opmærksom på, om de andre feriegæster har lyst til at hilse på den. Vis hensyn, så alle kan færdes trygt overalt. En anden ting, du som hundeejer skal huske, er at samle hundens efterladenskaber op i en plasticpose og smide det i en skraldespand.

Hundeskove

Der findes fem hundeskove omkring Ringkøbing Fjord. Her kan du lade hunden løbe frit omkring, såfremt du kan kalde den til dig. Hundeskovene er meget forskellige, nogle er meget store og har borde og bænke, andre er ret små.  Nogle bliver også brugt af motionsløbere og mountainbikere.

Hunde

Hunde