SPILLEMANDS MUSIK PÅ ABELINES GAARD

SPILLEMANDS MUSIK PÅ ABELINES GAARD

Oplev nogle hyggelige timer i spillemands musikkens tegn, når der spilles traditionel spillemands musik på Abelines Gaard torsdag d. 25. maj.

Spillemandsmusikken kommer til at fylde Abelines gamle gård, når Lasse, Nina og Jakob torsdag d. 25. maj spiller op.

Da Abeline boede på klitgården kan samme toner og melodier også have fyldt hendes stuer – spillemandsmusikken finder nemlig sine rødder i den gamle danske landbrugskultur, hvor spillemændene spillede op til dans. Spillemænd har altid været historiefortællere, de har gennem musikken fortalt om Danmark, om sorg og glæde, om højtider og fester.

Den musik der spilles denne dag er traditionel spillemandsmusik, primært fra perioden 1730 – 1850.

Hør Abeline fortælle
Se også udstillingen, “Fortidens ansigter”, hvor Abeline og Esepigen fortæller om deres hverdag. Abeline fortæller om, hvordan det var for hende at bo på gården, at sidde i de små stuer og “overvåge” Haurvig gennem telefoncentralen. Hør også Esepigen fortælle om sit arbejde med at hjælpe fiskerne om sommeren.

Slap af i de hyggelige stuer
Gå en tur gennem de hyggelige stuer og nyd en afslappende stund i den hyggelige minikaffestue. Sid i de gamle stuer og mærk stemningen og nyd en kop duftende kaffe. Kig også indenfor i den stemningsfulde museumsbutik som både har snaps, mjød og Madam Blå kaffekander.

Praktisk information
Torsdag d. 25. maj 2017, kl. 13.30 – 15.30.
Abelines Gaard, Sdr. Klitvej 87, 6960 Hvide Sande
Entre: 50 kr. for voksne, børn u. 18 år er gratis ifølge med voksne

  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev