Søndervig Centerforening

Velkommen til Søndervig

I de seneste år har SØNDERVIG været igennem store forandringer, fra at have få sæsonbetonede forretninger til at have mange store velassorterede forretninger som holder åbent hele året.

Information

Bybilledet har ændret karakter – veje, fortove og P-pladser er helt nye, og kvaliteten er i højsædet.

Vi har spændende fortovscafeer og masser af restauranter. Du vil altid kunne finde et hyggeligt sted at indtage et måltid mad eller en kop cappuccino. Vi har det hele – lige fra pizzaria til gourmetrestaurant.

Er du til moderigtig tøj, tilbehør, smykker eller brugskunst, er Søndervig stedet hvor der er et kæmpeudvalg.

Byens supermarked udvides til 1500 m2 og bliver områdets største fødevarebutik. Supermarkedet har alt, hvad du kan tænke dig til en hyggelig ferie og med konkurrence dygtige priser.
Søndervig har et kæmpe aktivitetscenter, legepladser til børnene og masser af gratis P-pladser.

27 hullers golfbane er kun et godt udslag fra Søndervig.
Vi glæder os til at servicere dig og din familie i SØNDERVIG.

Søndervigs gamle Byport

byportenI midten af 1990´erne blev de tidligere ejere af Butik 2, Birthe og Jørgen Krogh-Poulsen i samarbejde med den øvrige del af Søndervig Centerforening, enige om, at det var på tide at Søndervig fik deres egen byport, ved de tre indfaldsveje til byen.

Det blev kunstneren Per Frøsig fra Frederikshavn, der skulle udføre arbejdet og han fortæller, at hans inspiration til byporten stammer fra en af hans første ture til Søndervig, hvor han kom kørende fra Ringkøbing mod Søndervig, og så byen rejse sig forude.

Byportene er bådformede. Soklen symboliserer husene, venstre side klitterne, bølgerne og solen. Højre side øverst symboliserer Dannebrog. Krydset nederst til venstre er en påmindelse om, at du befinder dig i Søndervig. Den røde farve i byporten langs søjlen er en hyldest til de gamle klitgårde. Den gennemgående blå farve er inspireret af havet og den uendelige himmel.

De gamle byporte blev taget ned i foråret 2014 og vil i løbet af det næste år blive restaureret så de kan sættes op på udvalgte steder i Søndervig.

René Lagoni
Formand for Centerforeningen

Søndervig Centerforening