Vinterferie ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord

Vinterferie ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord

Når vinteren skyller ind over vestkysten, er det på med hue og handsker og ned til stranden for at mærke Vesterhavets overvældende kræfter. Bagefter venter hyggen ved sommerhusets brændeovn eller på campingpladsen med varme drikke i kopperne. Fra vinduet vil der ofte være udsigt til et klitlandskab klædt i hvidt og til skøjteløbere på Ringkøbing Fjord. Hvide Sande området er et yndet feriemål i vinterferien. Det aktive fiskermiljø på havnen, vestkystens barske natur, roen og stilheden. Her er oceaner af tid og plads til at koble af sammen. Tag ud på kanten af Danmark og mærk livet ved Vesterhavet.

Skattejagt i klitterne og en tur til vestkystens bunkere fra 2. verdenskrig. Det er nogle af de store oplevelser, der venter gæsterne i Ringkøbing Fjord-området i vinterferien.

Bunkere ved Søndervig
Dyk ned i Danmarkshistorien til et af de vigtigste fæstningsanlæg ved Vestkysten. Houvig Fæstningens 50 bunkere blev opført af besættelsesmagten under 2. verdenskrig, og de er en sand guldmine for alle eventyrlystne og historieinteresserede. Mange steder på Vestkysten er bunkerne fjernet, men ved Søndervig kan krigsmonumenterne stadig udforskes.Lyngvig Fyr
Har du nogensinde oplevet Vesterhavet, Ringkøbing Fjord og klitterne fra oven med en frisk vinterblæst i håret? Det giver museet Levende Historie (Ringkøbing Skjern Museum) dig mulighed for på en guidet tur til Danmarks højeste fyrtårn, Lyngvig Fyr. Her vil en naturvejleder fortælle om områdets unikke natur og om det gamle fyr, der blev opført i 1906. For børnene byder turen på skattejagt i de eventyrlige klitter, inden dagen afsluttes med varm kakao over bål.

  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev