PRØV NY OPLEVELSESTUR FOR BESØGENDE I RINGKØBING-SØNDERVIG-HVIDE SANDE OMRÅDET.

PRØV NY OPLEVELSESTUR FOR BESØGENDE I RINGKØBING-SØNDERVIG-HVIDE SANDE OMRÅDET.

Prøve på ny oplevelsestur for besøgende i Ringkøbing-Søndervig-Hvide Sande området.
Fra sommeren 2018 bliver der udbudt en ny en dags tur med guide for de besøgende i Ringkøbing Hvide Sande området.

Beskrivelse af turen samt paktiske oplysninger om prøveturen.
Prøveturen udbydes enten lørdag d. 26. maj eller lørdag d. 9. juni. Turen gennemføres på den dato, hvor der er flest tilmeldinger. Tilmelding på mail annelouisehyldal@gmail.com eller telefon 24490893.

Prisen er 200 kr per person normalpris 300 kr.

Turen starter på Ringkøbing Museum og går videre til Houvigfæstningen og Kaj Munks Præstegård og slutter af ved Lyngvig Fyr. Louise Hyldal, der i forvejen laver rundvisninger i Houvig bunkerne samt i Søndervig, er med som guide på hele turen. Hermed fortælles den unikke historie om nogle af Ringkøbing og Hvide Sande området største seværdigheder ind i en spændende sammenhæng.

Undervejs bliver der mulighed for at spise en medbragt frokost i Houvig, og på Kaj Munks Præstegård i Vedersø serveres der kaffe og kage. Turen er sat til at vare fra kl. 10.30 til kl. ca 17 og foregår i egne biler.

Prøveturen udbydes enten lørdag d. 26. maj eller lørdag d. 9. juni. Turen gennemføres på den dato, hvor der er flest tilmeldinger. Tilmelding på mail annelouisehyldal@gmail.com eller telefon 24490893.

Feedback på turen ønskes af de deltagende.

Dagstur med guide for turister
Når I er på ferie i Ringkøbing Hvide Sande området, er der en lang række seværdigheder, som er rigtig spændende at besøge.

Hvorfor så ikke tage med på en guidet endagstur, der fortæller jer den spændende historie om nogle af områdets mest besøgte seværdigheder og om en række begivenheder, som er helt unikke for Ringkøbing og Hvide Sande området.

Turen starter på Ringkøbing Museum, der fortæller den dramatiske historie om de allierede overflyvninger i Vestjylland under besættelsen. Der var tale om bombefly på vej til Nordtyskland. Tyskerne forsøgte at nedskyde flyene over Vestjylland, hvilket en række flyvergrave vidner om. Desværre bombede de allierede ved fejltagelser også ind imellem civile mål i det vestjyske.

Nedskydningen af de allierede fly blev dirigeret fra radarstationen Ringelnatter, som er en del af Houvigfæstningen. I Houvig findes ligeledes resterne af det kystbatteri, som skulle forsvare den vestjyske kyst mod en mulig allieret invasion. Kystbatteriet var imidlertid bemandet med reservesoldater, der ofte var dårligt udrustede. Reservesoldater, der aldrig ville have en chance, hvis en allieret invasionsstyrke skulle finde på at gå i land ved Houvig. Bunkerne er i dag en af Vestjyllands største attraktioner, og turen går naturligvis videre til netop Houvigfæstningen.

De massive tyske fæstningsanlæg langs med vestkysten var selvfølgelig en kilde til modstand også blandt de lokale danskere. Den mest kendte lokale protest stod digterpræsten Kaj Munk for. Han boede i sin præstegård i Vedersø, hvor han skrev sine meget kendte dramaer, men han  protesterede også heftigt imod den tyske besættelsesmagt. En protest, der skulle ende med at koste ham livet i januar 1944.

Derfor er det naturligt at fortsætte turen til netop Kaj Munks Præstegård i Vedersø, hvor der også serveres kaffe og kage.

Til sidst skal vi en tur ned forbi Lyngvig Fyr, hvor rundturen slutter med en fantastisk udsigt over land og hav samt naturligvis historien om selve fyret og de spændende begivenheder, der er knyttet til fyret under Anden Verdenskrig. Fyret var eksempelvis mørklagt under besættelsen ligesom resten af Danmark.

  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev