Oplev Thyborøn Fæstningen den 25. september

Oplev Thyborøn Fæstningen den 25. september

Oplev Thyborøn Fæstningen lørdag den 25. september kl. 13.30 – 15.30 
En af de absolut største og vigtigste bunkeranlæg på den danske vestkyst. Thyborøn Fæstningen er også fortællingen om skildpaddespionen. En af de bedste spioner under anden verdenskrig.

Netop Thyborøn-Fæstningen var et af de allerstørste og mest betydningsfulde fæstningsanlæg, som tyskerne byggede på den jyske vestkyst. Strategisk var Thyborøn utrolig vigtig for den tyske besættelsesmagt, da byen ligger lige ved indsejlingen til Limfjorden.

I Thyborøn findes der intet mindre end 106 bunkers.
Både børn og voksne kan her komme med på en tur med mange spændende fortællinger blandt andet et helt enestående spionagearbejde, der regnes blandt noget af det bedste efterretningsarbejde i Europa under Anden Verdenskrig. Historien om Skildpaddespionen.

Vi besøger i forbindelse med fortællingen om Skildpaddespionen Kystcentrets museumsbunker, som er en efterligning af en mandskabsbunker til ti mand.

Turen indeholder også mange spændende beretninger om blandt andet de fiskere, der modigt deltog i modstandskampen, selvom tyskerne var massivt til stede i Thyborøn. Faktisk var der mange flere tyskere end danskere i den lille fiskerby. Fortællingen om Thyborøn-fæstningen er også beretningen om en lille lokal befolkning, som blev påtvunget tyskernes militære anlæg og soldater i meget stort antal. Hermed var livet og hverdagen i den lille by drastisk ændret for alle dens indbyggere. Der er noget spændende for alle deltagere på turen, uanset hvor historieinteresseret man er.

Guiden er historiker med flere års erfaring i at fortælle historien om den jyske vestkyst.
Se mere på: https://historieguidenvestkysten.dk/thyboroen-faestningen
Praktiske informationer: Mødested er ude foran Kystcentret.
Pris: er kr. 125,-  for voksne, kr.  65,- for 12-15 årige og gratis for børn under 12 år.

Begivenhed af HistorieguidenvestkystenSøndervig- porten til Vesterhavet og 2 andre

Betaling og tilmelding i Kystcentret.

  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev