Kunstnerbolig ART 56 2021. Fredag d. 15 oktober til fredag d. 29. oktober

Kunstnerbolig ART 56 2021. Fredag d. 15 oktober til fredag d. 29. oktober

På Tyskerhavnen i Hvide Sande bor en kunstner i kunstnerboligen på adressen Æ Gammelhavn 9.

Et smukt lille træhus på 50 m2, som er et levende og arbejdende værksted. Hver kunstner bor højst 14 dage i huset; så kommer en ny og alle skal de – inden afrejse – sætte deres eget fingeraftryk i huset i form af et lille maleri eller lignende.

Hvide Sande har, som i Skagen, et specielt lys set med kunstneriske øjne – det skyldes vandet på begge sider af byen, som reflekterer alt lys uden genskær fra bl.a. store træer. Dette har inspireret mange udøvende kunstnere i rigtig mange år og der findes mange malerier/billeder fra de små fjordhavne rundt om Ringkøbing Fjord og fra Vesterhavet.

Huset er bygget i samme stil, som de gamle redskabshuse i området. Udvendigt beklædt med fyrretræ – behandlet, så det bliver hårdt og vedligeholdelsesfrit – et miljøvenligt alternativ til tropisk træ, mens vinduer og døre er mahogni og indvendigt er bl.a. betongulv belagt med epoxy. Det er den lokale feriehusudlejning, der har bygget og ”styrer” huset.

”Der har allerede været stor interesse fra besøgende og vi er ikke i tvivl om, at når de mange trofaste gæster spotter, at her er et levende værksted med liv og aktivitet, som også ligger smukt i det autentiske fisker-miljø på Tyskerhavnen, så vil de komme igen og igen for at følge de skiftende kunstneres arbejde”; udtaler Henning Davidsen, som har været projektleder på huset.

Atelieret har åben søndag til torsdag fra kl. 12.00 til 16.00.

Kunstnerbolig:
Perioder og navne 2021:

Christina Christensen: Fredag d. 15 oktober til fredag d. 29. oktober

Christina er designer og visual artist. Hun er født (1984) og opvokset ved vestkysten i Esbjerg, men bor nu i Odder med sin familie og driver FRIDAJOHS design studio sammen med sin mand.

Hun skaber vævede værker – af naturen og andre velkendte (og til tider oversete) rest-materialer. Hendes proces er en udforskning af enkelte essientielle materialer og gentagelser. Rytmer og mønstre fremkommer som visuel poesi. Hun tager udgangspunkt i sin egen intuition og det fysiske værktøj og formidler sanselige og inspirerende oplevelser.

Til besøget i Art 56 vil hun også medbringe små ramme-væve, hvor det som gæst vil være muligt, selv at prøve kræfter med væven.

Besøg hende i Kunstnerboligen

Adresse
Kunstnerbolig Art 56
Æ Gammelhavn 9
6960 Hvide Sande
Telefon+45 91 17 91 24
  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev