Julehygge og julenisser ved Lyngvig Fyr fra den 19. november til og med den 6. januar

Julehygge og julenisser ved Lyngvig Fyr fra den 19. november til og med den 6. januar

Grundet myndighedernes seneste udmeldinger lukker Lyngvig Fyr den 12. december 2020.
Vi ses i 2021!

Julehygge og julenisser ved Lyngvig Fyr i november og december
Fra den 19. november til og med den 6. januar julehygger vi ved Lyngvig Fyr. Kom og oplev julestemningen i fyret, spis den lækre julemad – og hvem ved, måske møder du også De Grønne Skovnisser

Der er 228 trin op, men når du når toppen af Lyngvig Fyr er det hele turen det værd! For som et lille julelandskab ligger Vestjylland for dine fødder, med Ringkøbing Fjord til den ene side og det brusende Vesterhav til den anden.

Jul på Bundsbæk Mølle er som bekendt aflyst i år, pga. Covid-19, så hvad gør man som grøn skovnisse, når man bor i skoven lige ved siden af møllen og simpelthen ikke kan undvære at jule? Man tager da til Lyngvig Fyr! Klitsand og marehalm afholder ikke en rigtig nisse fra at jule, og når der nu også er et tæt krat af bjergfyr at gemme sig i omkring fyrmesterboligen, så er vadmelssækken pakket!

Nissegemmeleg
Nu er det jo sådan, at man aldrig helt ved med nisser: de kan hygge om én med gode historier, julegodter og brede smil, men de er også meget drilske og elsker at gemme sig. Derfor ved man aldrig, om man får dem at se lige på den dag, man besøger fyret. Man kan være heldig at få et glimt af dem eller endda at få en snak med en af dem, men de kan også gemme sig på loft eller i krat.

Hyggelig julehule
De Grønne Skovnissee holder meget af at være i deres hule. Så lige over for fyrmesterboligen kan man besøge deres hyggelige julehule, hvor de er flyttet ind hen over julen. Hvis ikke de skulle være til stede, så vil det se ud som om der lige akkurat har været en grøn skovnisse forbi!

Julegodter og varme æbleskiver
Ligesom nisserne har vi mennesker også brug for lidt julestemning. I caféen kan man lune sig med varm kakao, kaffe og æbleskiver, og når varmen har bredt sig udi tæerne, kan man gå rundt blandt julepynt og lade sig friste af museumsbutikkens væld af gaveidéer, til både store og små.

Naturlegeplads til store og små
Hvis ikke al krudtet er brændt af på stranden og på stierne omkring fyret, så kan man hygge sig på den store naturlegeplads, der ligger lige ved siden af fyret. Der er plads til landkrabber og sømænd, havfruer og vandmænd, og med svævebane, legeredskaber og hvalskelet at klatre på er der garanti for sved og smil på læben, uanset alder.

Praktisk
Julehygge ved Lyngvig Fyr 
Dato: 19. november – 6. janaur
Oplev julehygge og julestemning ved Lyngvig Fyr i åbningstiden.

Åbningstider ved Lyngvig Fyr

1. november- 17. december
Fyrtårnet – butik
Torsdag til søndag kl. 11-16
Entré fyrtårn kr. 50,-  / Støttebillet kr. 60,-
Børn og unge under 18 år gratis i følge med voksne

18. december – 31. december
Fyrtårnet – butik
Alle dage kl. 11-16
23.-25. samt den 31. dec. lukket
Entré fyrtårn kr. 50,-  / Støttebillet kr. 60,-
Børn og unge under 18 år gratis i følge med voksne

Grundet Covid-19 er der begrænsede pladser i fyret. Køb billetten online på www.levendehistorie.dk og vær sikker på adgang. Det er dog også muligt at købe billet ved fyret.

Holmsland Klitvej 109, 6960 Hvide Sande, Danmark

  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev