Houvig fæstningen. 9/9

Houvig fæstningen. 9/9

Oplev en spændende guidet tur i Houvig fæstningen. Fæstningen består af to linjer Ringelnake og Kryle.
De to enheder i Houvig var en af de vigtigste fæstninger i Danmark mod en allieret invasion.

Guidet tur i bunkerfaciliteterne er for alle. Det er virkelig en stor oplevelse at se indersiden af bunkerne og høre historien om bunkerne. Bunkerne havde også stor indflydelse på landskabet.
Bunkervandringen byder på spændende emner for alle deltagere, uanset om du er interesseret i natur eller historie eller bunkerbyggeri. Touren er også en tur i den smukke natur på den danske vestkyst.

Rapporten om Houvig fæstningen fortæller selvfølgelig om krigen men også om hverdagen i de to militære faciliteter. Desuden tilføjes rapporten om forskellige menneskelige skæbner i krig også.

Ringelnake var et topmoderne radarsystem med en stor kommandobunker på to etager. Air Force har holdt øje med de allierede fly fra denne bunker og også forsøgt at skyde de fly ned. I flere tilfælde er dette også opnået. Luftgrave i lokalområdet fortæller den dramatiske og imponerende historie om luftkrigen i Vestjylland.

I Kryle besøger vi bunkerne, hvor de tyske reservister gjorde militærtjeneste. Deres våben var ofte dårlige, og de kunne ikke forsvare vestkysten mod en allieret invasion.
Bunkerne blev også brugt til ikke-militære formål. Eksempelvis for kvarter af soldater og som køkken eller hospital.
Turen afsluttes på stranden med besøg i den store observationsbunker med flot udsigt over havet.
Selvfølgelig kan man altid holde afstand i smuk natur.

Historien om bunkerne bliver fortalt af en historiker, der har været meget optaget af Verdenskrig fra både dansk og tysk perspektiv. Mæglingen af historien om Houvig-fæstningen er derfor nuanceret og kvalificeret.

Onsdag d. 9. september fra 13 til 15
Mødested Houvig strand parkeringsplads.
Pris: 95 kr / 12 euro for voksne og børn fra 12 til 15 år 65 kr / 8 euro.
Touren varer omkring to timer. Er ikke egnet til handicappede.
  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev