Efteråret er kommet til Lyngvig Fyr

Efteråret er kommet til Lyngvig Fyr

I vandpytterne ved den gamle fyrmesterbolig spejler Lyngvig Fyr sig! Det spejder ud over hede, hav og fjord, og ser hvordan efterårets farver langsomt gør sit indtog.
Fra toppen af fyret kan I selv følge med, og se hvordan lyng og løv forandres. Det er næsten som om det er en belønning man får, efter at have besteget de 228 trappetrin. Udsigten over hav, hede og fjord er altid fantastisk – både når solen titter frem og når skyerne er mørke og regnen trækker ind over landet. Ved foden af fyret venter også belønninger, i form af forskellige efterårsfristelser. Lyngvig Fyr er åbent alle dage i efteråret.

Efterårshygge for hele familien
Dette efterår bliver det hele lidt hyggeligere ved Lyngvig Fyr. I caféudsalget i den gamle fyrmesterbolig kan blandt andet I købe varme drikke to go, som I kan lune jer på i området omkring Lyngvig Fyr. I uge 41-43 kan I også nyde en lækker græskarsuppe, med smag af hyggelige stunder og efterår.
Mandag, onsdag og torsdag i uge 41-43 skurer vi lidt ekstra op for varmen, når vi – hvis vejret tillader det – tænder bål. I fyrmesterboligen kan I købe skumfiduser som hele familien bagefter sammen kan riste over bålet.

Masser af plads og frisk luft
Hele området omkring Lyngvig Fyr består af 300 ha. fredet klithede og klitter, som bestemt er en gåtur værd. Her kan I blive blæst igennem af vestenvinden – og der er god plads til alle!
Udenfor fyrmesterboligen venter naturlegepladsen med det maritime tema. Her kan I lade børnene brænde krudt af, og der er gode muligheder for sommerfugle i maven, når de suser derudad på svævebanen, og selv den bedste klatreabe kan blive udfordret når der skal klatres rundt på hvalskelettet.
Lad også ungerne prøve den sjove skattejagt om Lyngvig Fyr i gamle dage, hvor I på egen hånd kommer rundt i området ved

fyrmesterboligen.
Støt museet og hjælp os med at passe på hinanden
Ved Lyngvig Fyr passer vi på hinanden. Vores nye billetsystem hjælper til at der aldrig er mere end 20 personer oppe i fyrtårnet ad gangen. Skilte på pladsen og inde i fyret minder os om, at vi skal holde afstand, ligesom I selvfølgelig også finder håndsprit inde i fyret og i fyrmesterboligen. Desuden anbefaler vi at I bruger mundbind når I går op i fyret.
Køber I en støttebillet, støtter I Ringkøbing-Skjern Museum og vores arbejde med den vestjyske kulturarv. Ved køb af 1 støttebillet får man 1 gratis mundbind med.

Grundet Covid-19 og den nuværende situation tages der forbehold for ændringer.
Vi opfordrer til at I bruger mundbind når I går op i fyret.

Praktiske oplysninger
Rist skumfiduser
Mandag, onsdag og torsdag i uge 41-43
Alle dage kl. 10-17 (hvis vejret tillader det)
Skumfiduskittet købes i fyrmesterboligen

September-oktober
Fyrtårnet – caféudsalg & butik
Alle dage kl. 10-17
Entré fyrtårn 50 kr. Børn og unge under 18 år gratis i følge med voksne
Støttebillet inkl. 1 mundbind 60 kr.

November-december
Fyrtårnet – caféudsalg & butik
Alle dage kl. 11-16
23.-25. samt den 31. dec. lukket
Entré fyrtårn 50 kr. Børn og unge under 18 år gratis i følge med voksne
Støttebillet inkl. 1 mundbind 60 kr.

  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev