Dato: 15. september 2018 | 10:00 - 16. september 2018 | 13:00

Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne event er passeret.

I sporene på Anden Verdenskrig

15. september 2018 | 10:00 - 16. september 2018 | 13:00

Nu har du mulighed for at komme med på en unik to-dagstur den 15. og 16. september, når Ringkøbing-Skjern Museum og Hotel Fjordgården i Ringkøbing sammen tager dig med rundt i Vestjylland og i sporene på Anden Verdenskrig. Vi følger sporene til Lyngvig Fyr, Ringkøbing Museum, bunkerne ved Vesterhavet og til Vedersø og Kaj Munks Præstegård – husk tilmelding

Da krigen kom til Vestjylland

OPRÅP! til Danmarks Soldater og Danmarks Folk! – Danmarks befolkning vågnede den 9. maj til flyveblade, til et besat Danmark og til starten på de fem mørke år. Selvom krigen forlængst er overstået, kan man stadig finde spor, der fortæller historien om Anden Verdenskrig.

På denne tur fører sporene dig til Ringkøbing Museum og til historien om de allierede fly der blev skudt ned over Vestjylland. Rundt i landskabet kan man stadig finde de mange flyvergrave, og på Ringkøbing Museum bliver piloternes historie igen levende. De fleste fly blev skudt ned efter ordre fra den tyske radarstation “Ringelnatter”, sporene fra radarstationen og fra de mange tyske bunkere ved Vesterhavet fortæller stadig denne historie. Omgivet af historien, med vinden i håret og til lyden af det brusende hav spiser vi en autentisk frokost, der giver en oplevelsen af at være tilbage under krigen. Herfra går turen til Vedersø og til Kaj Munks Præstegård, hvor Kaj Munk levede indtil den skæbnesvanger dag i januar 1943, hvor præsten, forfatteren, modstandmanden blev hentet af tyskerne. Om aftenen er det tid til at nyde en lækker middag i de dejlige omgivelser på Hotel Fjordgården i Ringkøbing, hvor du også overnatter.

Dagen efter går turen til Lyngvig Fyr, fyret blev ligesom resten af Danmark mørklagt under krigen, nu kan du hører historien om Lyngvig Fyr under Anden Verdenskrig, mens du bliver vist rundt. Vi slutter med en hyggelig frokost.Denne tur giver dig en unik mulighed for at forbyde dig i historien i to dage og med kyndig vejledning fra Ringkøbing-Skjern Museums dygtige guides oplever du nye dele af historien – lige der hvor den foregik.

Program for turen
Dag 1: Vi mødes på Hotel Fjordgården Kl. 10. Herefter kører vi sammen med guiden i bus til Ringkøbing Museum, Houvig Fæstningen (hvor der spises frokost) og Kaj Munks Præstegård. Dagen slutter kl. 17 på Hotel Fjordgården, hvor der senere serveres en trerettersmiddag.
Dag 2: Efter morgenmad på Hotel Fjordgården kører vi kl. 10, i egne biler, til Lyngvig Fyr hvor der er rundvisning og frokost. Programmet slutter Kl. 13.

Praktisk info
Datoer: Den 15. og 16. september og 4. og 5. oktober
Mødested: Hotel Fjordgården, Vester kær 28, 6950 Ringkøbing
Pris per person: 1899 kr. inkl. inkl. guide, entre, frokoster, middag og overnatning i delt dobbeltværelse på Hotel Fjordgården. Drikkevarer tilkøbes.
Tilmelding: Hotel Fjordgården senest 26. februar.
Bestil online her
Eller: Tlf.: 97 32 14 00 Email: camilla@fjordgaarden.dk
Der er begrænsede pladser. Min. 20, max. 25 deltagere.

Detaljer

Start:
15. september 2018 | 10:00
Slut:
16. september 2018 | 13:00
Begivenhed Category:

Sted

Lyngvig Fyr
Holmsland Klitvej 109
Hvide Sande, Ringkøbing 6950 Danmark
  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev