Dato: 25. juni 2017 | 11:00 - 25. juni 2017 | 17:00

Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne event er passeret.

Smeden arbejder ved essen på Abelines gaard

25. juni 2017 | 11:00 - 17:00

kr.50.

Kom og se når den hårdtarbejdende smed bearbejder den varme jern i essen, og hør om arbejdet ved ambolten. Søndag d. 25. juni. kl. 11-17.

Når hesten skulle have nye sko, der skulle laves nye gryder, knivene trængte til at blive udskiftet eller der skulle laves fine vielsesringe – så var det smeden man skulle gå til.
I dag kender vi stadig til smedene – både guldsmede, grovsmede og klejnsmede, men i gamle dage spillede smedene en meget større rolle end de gør i dag; det var ofte smeden man gik til – også hvis man skulle have trukket en tand ud!

Kom og vær med, når smeden igen tænder op i essen og former og bearbejder det glødende jern.
Der vil også være mulighed for at selv at prøve kræfter med smedearbejdet.

Hør Abeline fortælle
Se også udstillingen, “Fortidens ansigter”, hvor Abeline og Esepigen fortæller om deres hverdag. Abeline fortæller om, hvordan det var for hende at bo på gården, at sidde i de små stuer og “overvåge” Haurvig gennem telefoncentralen. Hør også Esepigen fortælle om sit arbejde med at hjælpe fiskerne om sommeren. Den der er hurtigst vælger, hvem I først skal høre fortælle..

Leg gamle lege
Skal der brændes mere krudt af inden turen hjem, så prøv nogle af de gammeldags lege og spil. Dengang Abeline var barn, fandtes der ikke I-pad eller fjernsyn, men det blev børnenes lege ikke mindre sjove af! Prøv selv og se om ikke de gamle spil kan hamle op med spillene på computeren.

Slap af i de hyggelige stuer
Gå en tur gennem de hyggelige stuer og nyd en afslappende stund i den hyggelige minikaffestue. Sid i de gamle stuer og mærk stemningen, mens børnene spiser kage, og mor og far nyder en kop duftende kaffe. Kig også indenfor i den stemningsfulde museumsbutik som både har snaps, blåbærmjød og Madam Blå kaffekander til mor og far, samt “gammelt” legetøj til børnene.

Praktisk information
Søndag d. 25. juni 2017, kl. 11.00-17.00.
Abelines Gaard, Sdr. Klitvej 87, 6960 Hvide Sande
Entre: 50 kr. for voksne, børn u. 18 år er gratis ifølge med voksne

Detaljer

Dato:
25. juni 2017
Tidspunkt:
11:00 - 17:00
Pris:
kr.50.
Begivenhed Category:

Sted

Arrangør

Ringkøbing-Skjern Museum
Telefon:
+45 24 49 08 93
E-mail:
info@historieguidensoendervig.dk
Hjemmeside:
http://www.historieguidensoendervig.dk/houvig
  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev