Dato: 26. april | 8:00 - 26. april | 17:00

Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

Sildefestival Hvide Sande

26. april | 8:00 - 17:00

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

An event every day that begins at 8:00am, repeating until 28. April 2019

Sildefestival 2019 – oplevelser for hele familien!

I weekenden 26.-27.-28. april 2019 afholdes den traditionsrige Sildefestival i Hvide Sande. Danmarks største lystfiskerkonkurrence og det uofficielle VM i sildefiskeri. 

Det fejres årligt i Hvide Sande med den traditionsrige Sildefestival og i år fejrer vi 25 års jubilæum, så der er lagt op til fest.

Sildene trækker hvert år gennem afvandingsslusen i Hvide Sande og ind i Ringkøbing Fjord. De mange sild tiltrækker mange lystfiskere, som står skulder ved skulder ved slusen, med deres fiskestænger og hiver utrolige mængder af sild i land.

Sildefestivalen, som også er det uofficielle verdensmesterskab i sildefiskeri, trækker deltagere fra hele Danmark, men også fra store dele af Tyskland – de vil lørdag stå side om side i kampen om flest antal sild. Rekorden for fangst under Sildefestival konkurrencer er 1.467 kg sild, hvor rekorden for én konkurrencedeltager i én times konkurrence stadig er 313 sild.

Programmet byder dog også på aktiviteter og oplevelser for hele familien, også hvis man ikke har den store lystfisker i maven. Specielt søndag, hvor der er en fiskeskole for børn, samt mulighed for at komme ombord på den sejlende sømandsmissionsbåd. For de lidt mere teknisk interesserede kan man komme og kigge på og hører lyden fra en restaureret Grenaa-motor fra 1946. Det vil helt sikkert bringe minder fra hos mange som er vokset op i en by hvor der var en havn.

Med over 20 år i bagagen for Sildefestival, er der opstået traditioner undervejs. En af de faste traditioner og ikke mindst et stort tilløbsstykke, er afviklingen af Mr. Sild konkurrencen søndag over middag. Den beskrives som en moderne klassiker for mænd til kvinder! Det er mænd i waders og intet andet der konkurrer om titlen som årets Mr. Sild. Det er en konkurrence fyldt med humor og glimt i øjet.

Gastronomien bliver også udfordret søndag. Her findes vinderen af den bedste sildeopskrift, hvor der er kommet mange gode bud gennem årene.

Har man lyst til at få stillet sulten, så er der frisk stegte fiskefrikadeller og fiskefileter som kan købes alle 3 dage. Den musikalske underholdning vil spille både fredag og lørdag.

Detaljer

Dato:
26. april
Tidspunkt:
8:00 - 17:00
Begivenhed Category:

Sted

Slusen, sildefestival
Slusen, sildefestival
Hvide Sande, 6960
Telefon:
+45 29 61 78 95.
Hjemmeside:
http://www.hvidesande.dk/hvide-sande/sildefestival

Arrangør

SILDEFESTIVAL
Telefon:
+45 29 61 78 95
E-mail:
post@sildef...
Hjemmeside:
http://www.hvidesande.dk/hvide-sande/sildefestival
  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev