Dato: 12. februar 2019 | 14:00 - 12. februar 2019 | 14:00

Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne event er passeret.

Fastelavnsfest ved Lyngvig Fyr

12. februar 2019 | 14:00

”Fastelavn er mit navn…” – tag dine børn med til tøndeslagning ved Lyngvig Fyr den 12. februar kl. 14.

Kom og vær med, når vi slår katten af tønden ved Lyngvig Fyr tirsdag d. 12. februar kl. 14. Vi skal slå katten af tønden, finde årets kattekonge- og dronning og bagefter er der boller og saftevand til alle børnene.
Vi håber at se en masse udklædte børn – og måske også et par voksne!

”Ind imellem kommer fasten…”
Børn løber i vinterkulden fra dør til dør i farvestrålende kostumer, katten slås af tønden, for kattekongen skal findes. Fastelavn er i dag noget vi forbinder med fastelavnsboller, udklædte børn og tøndeslagning, men faktisk går traditionen mange hundrede år tilbage – og den gang havde den ikke meget med børn at gøre.

Ordet fastelavn kommer af middelnedertysk vastelavent ‘fasteaften’, aftenen før fasten. Fastelavn var en fest for de voksne, her åd og drak man inden fasten – og så var der konkurrencer; vinderen kunne blive kåret til konge eller prins, og vinde ting som skattefrihed i et helt år. Man holdte ringridning, stak til stråmanden (en udstoppet figur) og slog katten af tønden; selvsagt med en levende kat i. Katten symboliserede det onde og hele fastelavnsfesten handlede om at skræmme det onde væk – derfor klædte man sig også ud.

Fastelavn og fyrtårn
Lyngvig Fyr og Vesterhavet bliver også en del af museets fastelavnsfest.
Går man op ad den snoede trappe i det over 100 år gamle fyr, kan man opleve en fantastisk udsigt over hav og fjord. Fra toppen kan man se, hvordan årstiderne sætter deres præg på det storslåede landskab. Et besøg på Lyngvig Fyr er altid en oplevelse for hele familien. Udover en tur i fyret eller på stranden, er der en sjov naturlegeplads ved Fyrmestergården, som udfordrer både store og små. Lad børnene boltre sig på naturlegepladsen med det klatreindbydende hvalskelet, den susende svævebane, den sjove rutsjebane og meget mere. Ved Lyngvig Fyr finder I også en skøn cafe der serverer flere forskellige småretter.

Vi glæder os til at tage imod alle gæsterne, til en hyggelig dag, ved Lyngvig Fyr.

Praktisk information
Dato: Tirsdag d. 12. februar kl. 14, Lyngvig Fyr
Adresse: Holmsland Klitvej 109, 6960 Hvide Sande
Pris: 30 kr. for børn inkl. boller og saft.
Ønskes entré til fyrtårnet koster det pr. voksen 50 kr.
Børn u. 18 år er gratis i følge m. voksne.

Detaljer

Dato:
12. februar 2019
Tidspunkt:
14:00
Begivenhed Category:
  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev