Dato: 12. juli 2018 | 10:30 - 12. juli 2018 | 17:00

Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne event er passeret.

Dagstur med guide.

12. juli 2018 | 10:30 - 17:00

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

An event every week that begins at 10:30am on torsdag, repeating until 9. August 2018

kr.300.

Når I er på ferie i Ringkøbing Hvide Sande området, er der en lang række seværdigheder, som er rigtig spændende at besøge.

Hvorfor så ikke tage med på en guidet endagstur, der fortæller jer den spændende historie om nogle af områdets mest besøgte seværdigheder og om en række begivenheder, som er helt unikke for Ringkøbing og Hvide Sande området.

Turen starter på Ringkøbing Museum, der fortæller den dramatiske historie om de allierede overflyvninger i Vestjylland under besættelsen. Der var tale om bombefly på vej til Nordtyskland. Tyskerne forsøgte at nedskyde flyene over Vestjylland, hvilket en række flyvergrave vidner om. Desværre bombede de allierede ved fejltagelser også ind imellem civile mål i det vestjyske.

Nedskydningen af de allierede fly blev dirigeret fra radarstationen Ringelnatter, som er en del af Houvigfæstningen. I Houvig findes ligeledes resterne af det kystbatteri, som skulle forsvare den vestjyske kyst mod en mulig allieret invasion. Kystbatteriet var imidlertid bemandet med reservesoldater, der ofte var dårligt udrustede. Reservesoldater, der aldrig ville have en chance, hvis en allieret invasionsstyrke skulle finde på at gå i land ved Houvig. Bunkerne er i dag en af Vestjyllands største attraktioner, og turen går naturligvis videre til netop Houvigfæstningen.

De massive tyske fæstningsanlæg langs med vestkysten var selvfølgelig en kilde til modstand også blandt de lokale danskere. Den mest kendte lokale protest stod digterpræsten Kaj Munk for. Han boede i sin præstegård i Vedersø, hvor han skrev sine meget kendte dramaer, men han  protesterede også heftigt imod den tyske besættelsesmagt. En protest, der skulle ende med at koste ham livet i januar 1944.

Derfor er det naturligt at fortsætte turen til netop Kaj Munks Præstegård i Vedersø, hvor der også serveres kaffe og kage.

Til sidst skal vi en tur ned forbi Lyngvig Fyr, hvor rundturen slutter med en fantastisk udsigt over land og hav samt naturligvis historien om selve fyret og de spændende begivenheder, der er knyttet til fyret under Anden Verdenskrig. Fyret var eksempelvis mørklagt under besættelsen ligesom resten af Danmark.

Praktisk info
Ved mindre end 20 deltagende vil turen blive aflyst.
Tilmelding på mail: annelouisehyldal@gmail.com eller telefon 24490893 senest kl. 15 dagen før, turen bliver afviklet.

Prisen er 300 kr pr person for alle over 12 år. Her i er entreen til Ringkøbing Skjerns museer inkluderet samt kaffe og kage i Kaj Munks Præstegård i Vedersø. Entreen til Ringkøbing Skjerns museer består af et ugekort, som giver fri entre til museets andre besøgssteder rundt om Ringkøbing Fjord.

Undervejs bliver der mulighed for at spise en medbragt frokost i Houvig, og på Kaj Munks Præstegård i Vedersø serveres der kaffe og kage.
Turen er sat til at vare fra kl. 10.30 til kl. ca 17 og foregår i egne biler. Start ved Ringkøbing Museum (Herningvej 4 6950 Ringkøbing) og herfra videre til Houvig (Sortebærdalen Houvig Strand) Kaj Munks Præstegård i Vedersø (Vesterhavsvej 7A 6990 Ulfborg) og til slut Lyngvig Fyr ved Hvide Sande (Holmsland Klitvej 109 6960 Hvide Sande).

NB: Hvis tilmelding sker dagen før turens afvikling, kan kaffe og kage i Vedersø ikke garanteres.

Datoer for afholdelse af turen

Torsdag d. 12. juli
Torsdag d. 19. juli
Torsdag d. 26. juli
Torsdag d. 2. august
Torsdag d. 9. august

Detaljer

Dato:
12. juli 2018
Tidspunkt:
10:30 - 17:00
Pris:
kr.300.
Begivenhed Category:

Sted

Ringkøbing Museum
Herningvej 4
6950 Ringkøbing,
Hjemmeside:
http://www.levendehistorie.dk
  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev