Dato: 29. juli 2020 | 10:00 - 29. juli 2020 | 12:00

Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne event er passeret.

Byvandring i Ringkøbing

29. juli 2020 | 10:00 - 12:00

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

An event every week that begins at 10:00am on onsdag, repeating until 26. August 2020

kr.100.

Hver onsdag i juli og august kan I komme med Ringkøbing-Skjern Museum på byvandring i Ringkøbings gamle gader! Tag hele familien med og oplev gader og stræder, historier og fortællinger i Vestjyllands lille hovedstad.

En tur i rundt i Ringkøbings gader, er som en tur tilbage i tiden!
Faktisk er det som om historien bliver levende, mens I bliver taget med på en levende og spændende historisk tur, og ser Ringkøbing på en helt ny måde.
Byvandringen starter på Torvet i Ringkøbing og går gennem byens gamle gader. Turen slutter med besøg på “Dommerkontoret” i udstillingen “Vestjyllands lille hovedstad” – hvor man kan se malerier og genstande fra tidsperioden.

Hele byvandringen foregår ude, og selvom de gamle gader og slipper i Ringkøbing kan være snævre, er der god plads til at opleve de spændende historier.

Gode historier og gamle skrøner
Det er især 1700- og 1800-tallets Ringkøbing der er i fokus på denne tur og historierne om dengang købstaden for alvor blomstrede. Men det er også en tur, hvor der er tid til de gode fortællinger, blandt andet historierne om Ringkøbings mange værtshuse og smugkroer og tid til at høre skrønerne om Ringkøbings mange købmænd, deres driftighed og opfindsomhed!

Jesper Malers Ringkøbing
En tur rundt i Ringkøbings gader er først fuldendt, når man har besøgt Ringkøbing Museum og set Jesper Malers smukke malerier af 1800-tallets Ringkøbing. På Dommerkontoret, der er en del af Ringkøbing Museum, er den lokale malers billeder blevet forstørret, og flere af motiverne – husene i Ringkøbing – står stadig, som de gjorde, da de blev malet i starten af 1800-tallet. Turen rundt i Dommerkontoret bliver da også næsten en skattejagt, når man skal finde alle de huse man netop har set på byvandringen.

Ringkøbing-Skjern Museum følger myndighedernes retningslinjer og tager selvfølgelig de nødvendige forholdsregler for at forhindre smittespredning.

Praktisk information
Dato: Onsdage i juli og august samt 14. okt. kl. 10.00
Mødested: Torvet i Ringkøbing.
Pris: 100 kr. inkl. entré til byudstillingen på Dommerkontoret. Børn (0-14 år) gratis.
Billetkøb: online og ved turstart.
Ønskes adgang til Ringkøbing Museum betales normal entré. Børn u. 18 år gratis entré i følge m. voksne.

 

Detaljer

Dato:
29. juli 2020
Tidspunkt:
10:00 - 12:00
Pris:
kr.100.
Begivenhed Category:

Sted

Torvet Ringkøbing
Ringkøbing, Ringkøbing 6950 Danmark
  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev