Dato: 20. oktober 2020 | 15:30 - 20. oktober 2020 | 17:30

Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne event er passeret.

Bunkertur ved Houvigfæstningen hver tirsdag & torsdag

20. oktober 2020 | 15:30 - 17:30

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

An event every week that begins at 3:30pm on tirsdag, repeating until 27. October 2020

kr.100.

Hver tirsdag og torsdag i juli og august kan du komme med på bunkertur og blive endnu klogere på de mange bunkere der stadig står ved vestkysten

Vind blæser – som den næsten altid gør i Vestjylland. Både nu, og den gang under Anden Verdenskrig, den gang da Danmark var besat og den nazistiske besættelsesmagt byggede på deres Atlantvold.
Atlantvolden skulle strække sig fra den fransk-spanske grænse til Nordnorge, mens den skulle sørge for, at de Allierede ikke kom ind på Europas fastland. Atlantvolden var en magtdemonstration der skulle fortælle omverdenen hvor stærkt det Tredje Rige var. Meget symbolsk blev den aldrig bygget færdig.

Houvigfæstningen ved Søndervig var en del af Atlantvolden, og når man går rundt blandt de mange bunkers oplever man en landsby – en landsby der var klar til angreb! Det var også her Ringelnatter, Luftwaffes topmoderne antiluftskytsstilling, skød flere Allierede fly ned.

Når vi tager på bunkertur ved Houvigfæstningen går vi gennem det område hvor fæstningen lå. Mange af bunkerne er stadig synlige, mens andre er mere eller mindre gemt i klitterne.

Historie og højt til himlen
Ringkøbing-Skjern Museums bunkerture er både for historienørderne der vil se bunkerne helt tæt på, for familierne der vil opleve noget lokalhistorie, for dem der husker krigen og for dem der synes det er fedt at klatre i klitterne og i de gamle bunkers.

Ved Vesterhavet er der god plads til alle og højt til himlen.
Det er muligt at komme ind i nogle af bunkerne, så det kan være en god ide at medbringe en lommelygte.

Tema: Anden Verdenskrig
I år markerer både 80-året for besættelsen og 75-året for befrielsen. På Ringkøbing-Skjern Museum sætter vi i 2020 fokus på krigen, på Danmarks rolle, på Vestjyllands strategiske placering og på hvordan landskabet stadig fortæller om de mørke år.

Det er blandt andet oplagt at besøge Ringkøbing Museum hvor historien om den tyske besættelse og Houvigfæstningen fortsætter. Udstilligen “Flyvere i natten” fortæller historien om de 19 allierede fly, Ringelnatter skød ned ved Ringkøbing Fjord under krigen. Og i udstillingen “Hvad bunkeren gemte” kan I opleve historien om den bunkter der blev fundet i 2008. Bunkeren havde stået stort set uberørt siden den blev efterladt i 1945 – og herefter var den sandet til. Interiøret var som da tyskerne forlod den. I dag er bunkeren rekonstrueret på Ringkøbing Museum og I kan gå ind i den og blandt andet se en film om den, dengang 17-årige, Gerhard Saalfeld, der var udstationeret i netop denne bunker.

Ringkøbing-Skjern Museum følger myndighedernes retningslinjer og tager selvfølgelig de nødvendige forholdsregler for at forhindre smittespredning.

Praktisk information
Dato: Juli, augst & oktober: alle tirsdage & torsdage. Kl. 15.30 – 17.30.
Mødested: Sortebærdalens P-plads ved Houvig Strand, ca. 4 km. nord for Søndervig
Pris: Voksne: 100 kr. Børn (0-14 år) gratis. Billetter købes online, ved mødestedet eller på Ringkøbing Museum

Bemærk: begrænsede pladser!

Turen kan også opleves på tysk
Alle torsdage i april – oktober.
I juli, august & oktober også alle tirsdage. Kl. 13.00-15.00.

Detaljer

Dato:
20. oktober 2020
Tidspunkt:
15:30 - 17:30
Pris:
kr.100.
Begivenhed Category:

Sted

Houvig Strand P-plads
Houvig Klitvej
5 km. nord for Søndervig, Danmark ,
  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev