SMAG PÅ SNAPS OG DABS PÅ EN “BLÅ FLAG TUR”

SMAG PÅ SNAPS OG DABS PÅ EN “BLÅ FLAG TUR”

Vestjylland og vestjyske specialiteter kommer i fokus, når vi fredag den 16. juni ikke bare cykler rundt i – men også smager på Vestjylland. På turen plukker vi planter, så vi kan lave de lækreste kryddersnaps og vi smager også på den vestjyske specialitet dabs.

Den smagfulde tur ud i Vestjylland starter i den gamle fiskerby Hvide Sande og slutter ved det sidst byggede fyrtårn ved Vesterhavet, Lyngvig Fyr. Undervejs vil vores naturvejleder fortælle hvilke planter fra klitheden vi kan bruge, når viI skal krydre vores hjemmelavede snaps.

Vi nyder også smagen af tørret dabs, der for tiden hænger mange steder på Holmsland Klit og lufttørrer i den salte vind. Hvis man gerne vil have en kryddersnaps med hjem til at nyde senere, kan man medbringe en lille syltetøjsglas e.l. samt en klar vodka eller smagsløs snaps.

Turen er et Blå Flag arrangement skabt af Ringkøbing-Skjern Museum og Ringkøbing-Skjern kommune. Blå Flag er en international miljømærkningsordning som sikrer dig gode oplevelser ved stranden. Vi arbejder for at beskytte og passe godt på vores fælles hav- og kystmiljø.

Lyngvig Fyr: Udstilling, café og butik
Lyngvig Fyr holder også åbent denne dag, og der vil være rig mulighed for at gå på opdagelse i fyret. Nyd en af Vestjyllands mest spektakulære udsigter fra fyrets top, se udstillingerne “I bølgen blå” og “Strandinger og fyrtårne”.

I kan også kigge forbi museumsbutikken, der har en maritim atmosfære og man kan købe nostalgisk brugskunst, lækre delikatesser og meget mere. I kan også slå jer ned i den hyggelige café, hvor I nyde en velfortjent kop kaffe eller en is, efter cykelturen.

Praktisk:
Dato: 16. juni kl. 19.00
sted: Hvide Sande Sydstrand
Turen er gratis.
Der er ingen tilmelding.
Entre til Lyngvig Fyr: 50 kr. pr. voksen. Børn u. 18 år er gratis ifølge m. voksne.

  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev